Hogy ismerje fel a valódi gyöngyöket

Úgy döntött, hogy megajándékozza szerettét egy gyönyörű gyöngy ékszerrel? Szeretne gyöngy nyakláncot, igazgyöngy fülbevalót vagy esetleg más gyöngy ékszert vásárolni? Szeretnénk gratulálni ehhez a döntéshez. De honnan tudhatja, hogy tenyésztett gyöngy ékszert vásárol-e?

Mire fontos odafigyelni ahhoz, hogy pénzét valóban eredeti gyöngy ékszerbe fektesse be, és nem valami hasonlóan kinéző, átlagos bizsu megfelelőjébe? Az gyöngyök eredetiségét többféle módszerrel is meglehet vizsgálni. 

Semmiképp nem tanácsos a gyöngyöket vásárokon, kétes helyeken beszerezni, ahol ráadásul időben is korlátozzák döntését. Ajánlatos az ilyen ékszert igazolt elárusítóknál vásárolni, és nem elsietni a döntést. Az internetes vásárlásnál ne felejtse el átnézni az előző vásárlók tapasztalatait a kiválasztott webáruháznál.  

Gyöngyök eredetisége

A gyöngyök minőségét többféle paraméter alapján tudjuk vizsgálni (főleg alak, csillogás, hibák százaléka). Világszerte kétféle értékelési rendszert használnak a tenyésztett gyöngyők minősítésére, AAA–AAA, vagy A–D megjelölést (ezt néha tahiti értékelésnek is nevezik). Az igazgyöngyök minőségét azonban nem lehet objektívan mérni, ezért legfőképpen az árusító komolyságán múlik, milyen értékeléssel látja el a tenyésztett gyöngyöket. 

A gyöngyök eredetiségét viszont aránylag könnyen meg lehet állapítani. Feltételezzük, hogy aź elárusító nem engedi meg Önnek, hogy valamelyik gyöngyét szétvágja, és megvizsgálhassa az egyes gyöngyház rétegeket a tenyésztett gyöngyön. Léteznek azonban más amatőr módszerek, amik alapján egy laikus is megkülönböztetheti az igazgyöngyöt a hamistól. 

A tenyésztett gyöngyöt a hamistól megkülönböztetheti látással és tapintással is

Vizsgálja megfelelő fénynél a gyöngyöket.  A tenyésztett gyöngyökről a fény szivárványosan verődik vissza, míg a hamisakról üvegesen. Az igazgyöngyök felszínén láthatóak apró tökéletlenségek, egyenletlen felszín, változó csillogás. Az tenyésztett gyöngyök látszólag ellentmondásosan kevésbé tökéletesek - a hamis gyöngyök felszíne egészen hiba nélküli. Mivel a tenyésztett gyöngyök egy korlátolt térben keletkeznek, egy meghatározott maximális méretet érhetnek el. A nagyob igazgyöngyök átlagos átmérője kicsivel nagyobb, mint 1 cm. Tehát ha Önnek túl nagy méretű gyöngyöket kínálnak, azok nem igaziak.

A tenyésztett gyöngyöket tapintással is megkülönböztethetjük a hamisítványoktól. A tenyésztett gyöngyök felszíne nem tökéletes.. Ha az árusító megengedi Önnek, próbálja meg hozzádörzsölni a gyöngyöt a fogához. A tenyésztett gyöngynél szemcsés szerkezetet érez, míg a hamis gyöngyök a fogon finoman csúsznak, megakadás nélkül. Ha nincs lehetősége foggal tesztelni a gyöngyöt, próbálja meg észrevétlenül legalább a körmével – az igazgyöngy felszínén finom szemcsés, homokos szerkezetet érezhet.

A bizonyosságot, hogy valóban tenyésztett gyöngyöt vásárol, növelheti azzal, hogy igazolást kér az eladótól, amivel igazolja a gyöngyök eredetiségét. A mi webáruházunk minden ékszerhez automatikusan ad eredetiségigazolást

Ingyenes szállítás 40 000 Ft-tól

Az ékszereket a megrendelést követő három napon belül kiszállítjuk Önnek.

Raktáron lévő ékszerek

Gyöngyékszerekből mindig nagy választék van raktáron.

Eredetiségigazoláss

Minden gyöngyvásárláshoz kiállítunk egy eredetiségigazolást.

Pozitív vélemények

Nézze meg a vásárlói véleményeket üzletünkről