Ezüst tisztítása

Ha rendelkezik ezüst ékszerekkel, oxidálódás vagy feketedés előbb-utóbb az Ön problémájává is válik. Hogy fogjunk hozzá, mi a legjobb eljárás, módszer az ezüst tisztítására?

Befeketedett az ezüst ékszere?

Ellőször is fontos megemlíteni, hogy az ezüst feketedése nem az ékszer hibája, csupán egy tulajdonsága. Ha az ön ékszere 925/1000 finomságú sterling ezüstből készült, felszíni javítás nélkül (ródium, platina, vagy más), az biztosan be fog feketedni. 

A feketedést az ezüst oxidációja okozza, a levegővel való érintkezés hatására. Az oxidáció folyamatát le lehet lassítani helyes tárolással, száraz, sötét helyen, zsákban, vagy dobozkában. Kaphatóak speciális kendők és törlők különféle oldatokkal, amik lelassítják az ezüst oxidálódását. Azonban hozzá kell tenni, hogy az oxidálódás folyamata így is végbemegy az ezüstön, ámbár jelentősen lassabban. Előbb, vagy utóbb szükséges lesz a befeketedett ezüst ékszert kitisztítani. 

Az ezüst tisztítására több módszer is létezik. A kefén és fogkrémen át a különféle kémiai és fizikális reakciókon (ezekből egyet bemutatunk alább) keresztül. Először azonban ajánljuk az ezüst tisztítására használt általános eszközök kipróbálását. Abban az esetben, ha az ékszer ékkövekkel, vagy gyöngyökkel van díszítve, inkább kerülje a folyékony szereket, a folyadék feloldhatja az ékszeren lévő ragasztót, és így könnyen elveszítheti a követ, vagy a gyöngyöt. Előbb próbálkozzon az ezüst tisztításra használatos kendővel, törlővel, vagy vattával. Ha az ékszeren nagyobb elszíneződés található, használjon oldatot, vagy tisztító habot. Ha ezek sem segítenek, keressen fel egy megbízható ékszerészetet.

Ha megfelelően karbantartja ezüst ékszereit, soha nem feketednek majd be annyira, hogy egyszerűen ne tudja megtisztítani, és visszakapni eredeti formáját.

Ezüst tisztítása elektrokémikus reakciók segítségével egyszerű és hatékony

VIGYÁZAT a ragasztott ékszerekkel. Azok az ékszerek, amiknél az ékkövek és gyöngyök rögzítéséhez ragasztót használnak, nem alkalmasak erre a tisztítási módszerre. Éppen a gyöngy ékszereknél használatos gyakran ragasztó (fülbevalók, gyűrűk, medálok). A meleg víztől a ragasztó feloldódhat! 
  1. Készítsen elő egy fazekat, alumíniumot (alufólia is megfelel), sót és forró vizet.
  2. A fazekat bélelje ki alufóliával, vagy tegyen bele alumínium darabot..Az alufólia bevált hozzávaló. Az alumíniummal nem kell spórolnia, jobb ha több van, mint kevés. 
  3. A kibélelt fazékba helyezze be az ezüst ékszereket, szórja meg sóval és öntse le forró vízzel. Az elektrokémikus reakció az ezüstöt nagyon gyorsan kitisztítja. 

A feketeség az ezüstről szószerint a szemünk előtt tűnik el. Ezután elég az ékszert édes vízzel leöblítenie és egy kendővel áttörölni, esetleg kicsiszolni, ha kicsit matt maradt. 

Ingyenes szállítás 22 500 Ft-tól

Az ékszereket a megrendelést követő három napon belül kiszállítjuk Önnek.

Raktáron lévő ékszerek

Gyöngyékszerekből mindig nagy választék van raktáron.

Eredetiségigazoláss

Minden gyöngyvásárláshoz kiállítunk egy eredetiségigazolást.

Pozitív vélemények

Nézze meg a vásárlói véleményeket üzletünkről