Gyöngy minőségének meghatározása

A gyöngyök minőségét több paraméter (főleg alak, csillogás, hibák százaléka) alapján ítélik meg. A világon kétféle minősítési rendszert használnak a gyöngyök minőségéhez, AAA - AA - A, vagy a A–D jelöléssel (ezt néha tahiti minősétésnek is nevezik).

AAA - legjobb minőségű gyöngyök

Gyakorlatilag hiba nélküli gyöngyök, a gyöngyök felszínének csillogása nagyon magas, valamint felszínének legalább 95 %-a teljesen hiba nélküli (pontok, barázdák). 

A gyöngy alakja tökéletes, csillogasa pedig magas. A sósvízi Akoya gyöngyöknél ebben a minőségben a gyöngyház vastagsága legalább 0,4 mm (az édesvízi gyöngyöknél ez nem érvényes, mert az egész gyöngyházból áll). 

Az Aurora HANADAMA a japán Akoya gyöngyökre használatos. Ez a legmagasabb minőségű Akoya gyöngy (alak, csillogás és a természetes hibák száma). Ez a minőség az AAA szint felett van. A HANADAMA minőségű gyöngyöket a teljes Akoya gyöngytermelésnek csak legfeljebb 5%-át termesztik, ezért nagyon drágák. A HANADAMA gyöngyök esetében kérjük, kérje az eredeti japán tanúsítványt.

AA - standard minőség

A gyöngyök felszínének csillogása magas, legalább 75 %-a hiba nélküli. A gyöngy alakja csaknem gömb, csillogása nagyon szép, vastag gyöngyházréteggel rendelkezik. Egészében az AA minősítésű gyöngyök minősége nagyon jó, de nem olyan szépek, mint az AAA minősítésűek.

A képen látható az AA minősítésű gyöngy..

A - legalacsonyabb minőség

Ez a legalacsonyabb minősítésű gyöngy, kisebb a csillogása, vagy felszínének több mint 25 %-a hibás. A gyöngyök felszínén lehetnek pontok, barázdák, alakjuk nem feltétlenül szabályos.

A képen látható az A minősítésű gyöngy..

A Buka.cz oldalon A+, AA+ is megtalálható.

Üzletünkben A+ AA+ minőségi jelöléssel ellátott gyöngyöket is talál. Ezek olyan gyöngyök, amelyek két minőség között vannak, például AA és AAA, amelyeket AA+ gyöngyként jelölünk.

Ingyenes szállítás 22 500 Ft-tól

Az ékszereket a megrendelést követő három napon belül kiszállítjuk Önnek.

Raktáron lévő ékszerek

Gyöngyékszerekből mindig nagy választék van raktáron.

Eredetiségigazoláss

Minden gyöngyvásárláshoz kiállítunk egy eredetiségigazolást.

Pozitív vélemények

Nézze meg a vásárlói véleményeket üzletünkről